Fényre sötétedő belső tükör utólagosan

Innen: Prius Wiki

A Toyota a Gentex tükreit hasznája a Priusban. A hivatalos forgalmazónál, a VOXX Elektronics-nál megtekinthető milyen típusok vannak. Ezek a típus számok persze nem egyeznek a Gentex típus számokkal, amit a tükör hátulján is látni lehet. Én GNTX-536 típust rendeltem a PriusChat Shop-ból. Ennek megvan az az előnye, hogy a szükséges csatlakozókkal és kábellel adják - van benne kikapcsolható iránytű is és a Homelink. (Ebay-en is lehet kapni újat vagy használtat, de akkor a takaró műanyagot és kábeleket is be kell szerezni hozzá - ha nem adják a tükörhöz.)

A GNTX-536 tükörnek 5 érintkezős csatlakozója van:

  1. Fekete - testelés
  2. Nincs bekötve
  3. Zöld - 12V
  4. Fehér - 12V gyújtásra
  5. Szürke - az oldalsó tükrök sötédésének vezérlése - mivel az oldalsó tükrök nem fényre sötétedőek, ezt nem használjuk

Kép a csatlakozóról A képen is látható, csak három fekete kábel megy tovább: 12V gyújtásra (ezen van fehér csík), állandó 12V és testelés.

A szereléshez kell egy 10-es cső- vagy villáskulcs, meg esetleg egy műanyag eszköz a műanyagok bontásához. Egy jó angol nyelvű leírás: PT374- 47100, illetve egy nem Prius specifikus Gentex leírás.

Az én esetemben ehhez képest annyi volt a különbség, hogy a testelés alátét szerű csatlakozóval érkezett. Ennek megfelelően én ezeket a bekötési pontokat használtam:

A tükör távirányitó kapcsoló L132-es csatlakozón a szürke kábel a kapcsolt 12V-hoz.

Testelés az tükör távírátányitó mögött lévő testelési pontnál.

A térkép lámpa U3 - vagy tetőablakos változatnál U13 - csatlakozó piros kábel az állandó 12V.

A Homelink használja az állandó 12V-ot. Ez áramot csak akkor fogyaszt, ha használjuk, ekkor ~45mA. A bekapcsolt tükör ~145mA fogyaszt, sötétedés esetén ~400mA-t.